Materiale moderne pentru constructii

Trimis la data: 2009-03-12 Materia: Constructii Nivel: Facultate Pagini: 1 Nota: / 10 Downloads: 506
Autor: Lucretia Dimensiune: 11kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Printre exigentele care se impun la realizarea si exploatarea unei constructii, conform Legii calitatii, este obligatoriu de respectat si aplicat criteriile privind confortul termic si protectia impotriva zgomotului. Astfel in spatiul construit, in functie de nivelul de aglomerare se impun anumite limite pentru temperaturile interne, nivelul zgomotelor, umiditatea. Pentru realizarea acestor parametri impusi, se folosesc atat materiale din elemente structurale, cat si materiale sau structuri specifice.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

2. Materiale de izolatie termica .
Conform principiilor termodinamicii, intr-un sistem dat, caldura se va transmite intotdeauna de la zona cu temperatura ridicata spre zonele cu temperaturi mai scazute. Transmiterea caldurii se poate face prin conductie, convectie si prin radiatie.

Transmiterea caldurii prin conductie - se realizeaza doar in corpurile solide, la care particulele componente isi modifica amplitudinea de miscare in functie de temperatura, astfel incat particulele bogate in energie termica, prin intermediul fortelor de atractie interparticulare, vor transmite energia la particulele cu energie termica mai mica(cu temperaturi mai mici).

Pentru a reduce transmiterea caldurii prin conductie, deci pentru ca un material sa fie bun izolator termic, intr-un corp solid trebuie sa existe cat mai multe intreruperi de continuitate, ceea ce este posibil in cazul materialelor poroase sau granulare.

Transmiterea caldurii prin convectie este caracteristica pentru starile de agregare lichida si gazoasa. Cu cat un fluid, gaz sau lichid, este mai cald, cu atat densitatea se reduce, astfel incat intr-un spatiu limitat(pori sau goluri intergranulare din structura
solidului) se produce o miscare in masa fluidului care va transporta energia termica, de la limitele calde spre limitele reci ale spatiului.

Pentru ca un material unitar(poros) sau compozit(alcatuit din componente diverse) sa nu transmita caldura prin convectie, porii sau spatiile intergranulare(in care exista masa fluida) trebuie sa fie de dimensiuni mici, astfel incat sa nu se produca curentul de convectie.

Transmiterea caldurii prin radiatie este de natura ondulatorie, astfel incat un corp va transmite caldura cu o intensitate cu atat mai mare cu cat:
1.are o temperatura mai ridicata,
2.este de culoare mai inchisa,
3.prezinta o suprafata mai rugoasa.

Placi din stabilit se obtin prin presare in tipare, a unui amestec de talaj de rasinoase stabilizat cu clorura de calciu si lapte de ciment si au densitatea aparenta maxima ρa 200kg/m3. Placile au dimensiunile in plan (200x50)cm si grosimea de 2,5cm (placi de tip SC25) sau 5cm(placi de tip SC50). Se folosesc in structura peretilor si a planseelor in conditiile pastrarii acestora in conditii de umiditate.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.