Metodele analizei cantitative

Trimis la data: 2009-07-01 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 29 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Emilia Iris Dimensiune: 143kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
La finele perioadei analizate se constata o crestere a consumului total de materiale cu 495 kg, ceea ce in marimi relative semnifica o depasire a acestuia cu 4,5%. Evolutia in cauza se apreciaza din punct de vedere al contributiei pe care acesta a avut-o asupra modificarii volumului fizic al productiei la realizarea careia concura.Modificarea consumului total, in calitate de fenomen analizat, trebuie explicata prin prisma urmatoarelor elemente:
Referate similare: Nu exista seminarii similare

In cazul A, la acoperirea vanzarilor au contribuit in proportie de 86% intrarile de marfuri. Insa, acestea nu au fost suficiente pentru satisfacerea cererii in crestere, ceea ce a determinat firma analizata sa consume o parte din fondul de marfa prevazut a ramane in stoc la finele perioadei. Ca evolutie, stocul final reflecta o tendinta de crestere a vanzarilor ceea ce reclama o aprovizionare suplimentara cu marfuri, in concordanta cu volumul si structura cererii.

In cazul B, la asigurarea vanzarilor au contribuit toate cele trei elemente. Si in acest caz se remarca tendinta de crestere a cererii, ceea ce ridica aceeasi problema privind asigurarea fondului de marfa pentru perioada urmatoare.Cauza nerealizarii vanzarilor in cazul C o constituie insuficienta stocurilor coroborata cu nerealizarea intrarilor de marfuri. Insufiecienta fondului de marfa ar fi impus atragerea stocului final la acoperirea vanzarilor.

Insa, cresterea stocului final este considerata ca fiind consecinta neritmicitatii intrarilor, fie al aprovizionarii cu marfuri care nu corespund cererii din punct de vedere calitativ si sortimental.
Productivitatea medie anuala a muncii este expresia utilizarii intensive a fortei de munca. Cresterea acesteia, prin efectele pe care le genereaza asupra indicatorilor economico-financiari se apreciaza in mod favorabil.

Evolutia in dinamica a productivitatii medii anuale a muncii este consecinta contributiei favorabile a formelor particulare ale acesteia ( , , ').Ca aspect nefavorabil semnalam utilizarea incompleta a timpului de munca (nerealizarea fondului total de timp de munca si a numarului total de om-ore).In ceea ce priveste numarul mediu de salariati, nerealizarea acestuia trebuie interpretata si apreciata in functie de cauzele care au determinat-o.

Structura productiei fabricate pe produse prin modificarea sa a influentat in sensul scaderii productivitatii medii anuale a muncii. Aceasta situatie se explica prin cresterea ponderii acelor produse fabricate al caror nivel al productivitatii era inferior nivelului mediu programat la nivelul firmei.In ceea ce priveste masurile care trebuie luate in directia cresterii productivitatii medii a muncii este necesara analiza cauzelor care au generat utilizarea incompleta a timpului de munca, identificarea acestora si mobilizarea rezervelor existente in acest sens, ceea ce constituie premisa dinamizarii activitatii in viitor.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.