Microsoft Office - Word Pad - Microsoft Word

Trimis la data: 2010-03-22 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Anaise Delcu Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In cazul in care nu dispunem de pachetul Microsoft Office putem construi documente cu ajutorul programului Word Pad. Ecranul in programul Word Pad este format dintr-o suprafata de lucru si o bara de meniuri situata in partea superioara a ecranului.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Meniuri:
1.File - aici avem optiuni de lucru cu documentul:
New - se deschide un nou document;
Open - cu ajutorul acestei optiuni se pot deschide fisiere (documente) care au fost salvate pe HDD Apelarea acestei optiuni are ca efect aparitia unei ferestre cu urmatoarele elemente:up one level - cu ajutorul pictogramei revenim in meniul anterior;create new folder;

Save - aceasta optiune salveaza pe unitatea de disc modificarile facute intr-un document;Save as - daca alegem aceasta optiune salvam pe unitatea de disc in document caruia i s-a schimbat si denumirea;Print - cu ajutorul acestei optiuni este scoasa la imprimanta informatia aflata pe ecran.

Print Preview - este afisata pagina cum arata daca este scoasa la imprimanta fara a tipari efectiv;Page Setup - se poate defini pagina;Paper - se precizeaza dimensiunea foii, si modul de alimentare cu hartie a imprimantei;Orientation - portret sau landscape;Margins

2.Edit - contine optiuni de lucru cu textul:Undo;Cut;Paste;Clear - sterge textul selectat fara al duce in memoria cliboard;Fiind - ne ajuta sa gasim in document un cuvant sau o fraza;Replace (inlocuieste) - cu ajutorul acestei optiuni poate fi inlocuit in document un cuvant sau o fraza.

3.View - meniul view contine optiunea de activare si dezactivare pentru:Bara de unelte;Bara de formatare;Bara de stare;Rigla.
Bara de formatare contine optiuni cu ajutorul carora se modeleaza textul:Caseta Font (caracter) stabileste tipul de caracter cu care se scrie;Caseta Font Size stabileste marimea caracterului;B - Bold, scrie ingrosat;I - Italic, scrie inclinat;U - Underline, scrie subliniat;Color - stabilim cu ce culoare scriem.

Programul Microsoft Word
Este un progam de Tehno-redactare complex.Ecranul in programul Word contine o bara de meniuri situata in partea superioara a ecranului si suprafata de lucru pe care se gasesc documente. Acest program poate lucra cu mai multe documente.

Format Painter (pictograma cu pensula), copie propietatea locului in care se gaseste cursorul la un text selectat.Tabels and Borders (tabele si borduri), se activeaza bara de unelte pentru a desena.Insert Table (inserare tabel), se poate desena un tabel.Show/Hide, aceasta pictograma atunci cand este apasata ne arata caracterele care nu pot fi vazute in mod normal (enter, space, tabulator).

Bara de formatare contine caseta Style. Cu ajutorul acestei casete se stabileste tipul de text (capitol, subcapitol, normal).Numbering (numerotare). Pentru a construi o lista se apeleaza meniul Format => Bullets and Numbering => apare o fereastra cu 3 etichete. Prima eticheta Bulleted putem alege un model predefinit de lista cu simboluri grafice. Daca dorim sa schimbam modelul se alege unul din modelele existente se apasa Customize si din fereastra care apare se alege butonul Bullet. Cu ajutorul etichetei se poate alege un model de lista numerotata.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.