Microsoft PowerPoint

Trimis la data: 2009-07-10
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.97 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandru Draghici
Dimensiune: 435kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Primul lucru care se vede este o caseta de dialog in care se stabileste daca se incepe o prezentare noua sau se deschide una existenta. Deocamdata se alege o prezentare in alb (Blank presentation) si apoi se apasa butonul OK Pentru a accesa un meniu, asa cum se cunoaste deja, se executa clic pe numele lui din bara de meniuri. Programele din pachetul Office 2000 au o caracteristica aparte, si anume in momentul cand se deschide un meniu, acesta nu este afisat in intregime imediat. pentru a-l vedea pe tot, utilizatorul trebuie sa astepte putin sau sa apese pe sageata orientata in jos de la baza meniului (figura 1.4) vizualizand in acest fel si restul comenzilor. Acest meniu se numeste meniu personalizat.

Seminarii similare:

Pentru ca utilizatorul sa aiba la indemana toate butoanele cu instrumente pe care le doreste, trebuie sa activeze meniul Tools_Costomize si sa activeze (bifeze) in primul rand barele de meniuri pe care le doreste si apoi sa actualizeze barele de instrumente cu butoanele dorite.O bara cu instrumente este o colectie de butoane care permite evitarea activarii meniurilor de fiecare data cand este nevoie.

PowerPoint afiseaza trei bare in modul de vizualizare Normal: Standard, Formatting, care in mod prestabilit apar pe acelasi rand si Drawing in partea de jos a ecranului. Pentru a pune fiecare bara pe un rand, se dezactiveaza casuta Standard and Formatting toolbars share one row din meniul Tools_Customize. In mijlocul ferestrei PowerPoint se gaseste prezentarea inceputa de utilizator. Fereastra contine unul sau mai multe panouri in functie de modul de vizualizare curent. In figura 1.7 este prezentat modul de vizualizare Normal care contine trei panouri: Outline, Slide si Notes.

Textul se poate edita atat in panoul Outline (structura) cat si in panoul Slide (diapozitiv). Modificarile dintr-un panou se realizeaza si in celalalt in acelasi timp. In schimb, daca se doreste inserarea unei imagini, aceasta se va realiza in panoul Slide. Panoul Notes (observatii) ofera utilizatorului un spatiu pentru a introduce propriile insemnari, acesta nefiind vizibil pentru public.

Un sablon este varianta de mijloc intre maximum de asistenta si nici un ajutor. Sunt disponibile doua tipuri de sabloane: de prezentare si de proiectare. Cand se lucreaza cu AutoContent Wizard se utilizeaza un sablon de prezentare. Acesta contine nu numai formatarea, ci si diapozitive mostra. Pentru a incepe o prezentare noua utilizand un sablon de proiectare, se procedeaza . Se poate inchide in orice moment o prezentare. daca se lucreaza cu mai multe ferestre, acestea se vor inchide pe rand, dar programul PowerPoint nu se inchide odata cu inchiderea acestora. Pentru a inchide o prezentare:

daca acestea sunt mai multe se deschide meniul Window si se selecteaza una;se apeleaza meniul File si se selecteaza Close, sau se executa clic pe butonul Close din bara de instrumente;daca de la ultima salvare s-au mai efectuat modificari in fisier, inainte de inchidere, apare o caseta de dialog care intreaba utilizatorul daca salveaza modificarile facute; daca da, se apasa butonul Yes, iar daca nu butonul No.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.