Minidictionar la educatie interculturala

Trimis la data: 2015-01-12 Materia: Pedagogie Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: corina_corina_corina Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
CURRICULUMUL INTERCULTURAL - este interesat nu numai de continuturi, de ceea ce se preda, de cum se face selectia acestora, dar si de cum se invata, de modalitatile in care specificul minoritarilor este luat in calcul si valorizat didactic. Asadar, un astfel de curriculum cu deschidere spre diversiate presupune un efort de formare a capacitatii pentru interculturalitate in intreaga scoala, paralel cu efortul suplimentar de a le asigura vizibilitate celor nevazuti - minoritarii.(Nedelcu,A. Invatare interculturala in scoala-2004,pag.41)
Referate similare: Nu exista seminarii similare

DISCRIMINARE - tratament diferentiat favorabil sau nefavorabil al indivizilor care au aceleasi calitati, dar apartin anumitor grupuri sociale, etnice sau religioase.
(Mic dictionar online de psihologie sociala)

DIVERSITATE- conceptul de diversitatecircumscrieexistentaunui interval de variatielarg al unuiatributpe de o parte, iarpe de alta parte, conceptul de diversitateprivit la nivelul societal inseamna a respectadiferentele de rasa, etnie, gen, religie, varsta, cultura, abilitate, orientaresexuala, statut social saueducatie.
(Bernat,S.E.siKovacs M.Diversifica-tipredarea! - Calendar multicultural(2007) pag.7)

ECHILIBRU - interculturalismul se exprimaprinechilibru, obiectivitatesi realism, exagerarilenefiindu-ideloc benefice; alunecareaintr-una din laturi - spreexemplucautarea cu lupa, ca un scopin sine, a diferentelorsauignorarealortotalaprinstergeresaunivelare- reprezinta evident reactiineproductive. (Nedelcu,A. Invatare interculturala in scoala-2004,pag.18)EDUCATIA se definestecafiindactivitateaspecializata, specific umana, care mijlocestesisustine, in mod constient, dezvoltarea. (Mic dictionar online de psihologie sociala)
- 1 -
EDUCATIE INTERCULTURALA - un complex de principii si practici ce traverseaza intergul mediu educational in totalitatea componentelor sale, orientate spre formarea prin si pentru diversitate culturala, cu efect direct in cunoasterea si valorizarea pozitiva a diferentelor culturale, promovarea echitatii in educatie si egalizarea sanselor. Accentueza schimbul, dinamismul relationarii diferitelor culturi, asezand peste mozaicul cultural static interactiunile si procesele.(Nedelcu,A. Invatare interculturala in scoala-2004,pag.23)

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.