Model liniar

Trimis la data: 2010-01-21 Materia: Statistica Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Otulia Radu Dimensiune: 63kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
O banca vrea sa-si evalueaze clientii in functie de zona in care locuiesc si in functie de volumul creditelor solicitate si acordate. Astfel efectueaza un sondaj pe 120 de persoane si obtine urmatoarele rezulatate:Rezolvarea acestei probleme presupune parcurgerea a doua etape:
Prima etapa se refera la acceptarea sau respingerea ipotezei de dependenta dintre cele doua variabile: X, variabila cauzala - grupe de agenti economici dupa zona si Y, variabila efect - subgrupe de agenti economici dupa volumul creditelor.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

A doua etapa se aplica numai in cazul acceptarii ipotezei de dependenta intre variabile si necesita stabilirea zonei cu cel mai mare volum al creditelor. In cazul independentei dintre cele 2 variabile, volumul creditelor nu depinde de zona din care agentul economic provine. Aceasta problema se calculeaza cu ajutorul analizei variatiei. Metoda analizei variatiei se fundamenteaza pe discutia urmatoarelor distributii:
- distributia marginala a variabilei Y: , j = ;

distributiile conditionate ale variabilei Y in functie de variantele variabilei factoriale X: Y : , i = , j = .Pe baza acestor distributii se calculeaza trei marimi: - varianta totala V ( sau dispersia totala ), calculata pe baza distributiei marginale a lui Y cu ajutorul relatiei: Inainte de a explica variatia lui Y si a interpreta valoare raportului de corelatie empirica este nevoie sa se verifice semnificatia rezultatelor cu ajutorul testului "F", testul Fisher-Snedecor.

Rezultatele se considera semnificative daca exista inegalitatea:Deoarece testul Fisher-Snedecor arata ca rezultatele obtinute nu sunt intamplatoare, cu un prag de semnificatie de 1% > , ci sistematice , se vor calcula contributia relativa a factorului X-grupe de agenti economici dupa zona,la explicarea variatiei variabilei Y si raportul de corelatie empirica R:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.