Numarul populatiei prognoza si repartitia teritoriala

Trimis la data: 2010-08-14
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Cezar dumitru
Dimensiune: 182kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Numarul populatiei este un indicator de maxima generalitate, privind intotdeauna in strinsa legatura cu caracteristicile de spatiu si timp.Caracteristici cantitative -dinamica, mobilitate, densitate structura;Caracteristici calitative - resurse de munca, relatii sociale, raditii, obiceiuri.

Seminarii similare:

Numarul total al populatiei este un agregat macrodemografic ce cuprinde aproximativ 100 de generatii coexistente, aparute intr-o suta de ani;
Numarul inregistrat al populatiei este numarul determinat nemijlocit cu prilejul recensamintului populatiei sau al altor operatii statistice similare, reprezentind populatia la momentul critic al inregistrarii, numar fizic;Numarul calculat al populatiei - este numarul determinat pentru o data sau pentru o perioada oarecare, pentru care nu exista informatii , prin diferite metode de calcul.

Estimat - este numarul ce se stabileste pentru o perioada trecuta sau pentru o perioada curenta;Numarul proiectat al populatiei -este numarul determinat prin calcul pentru o perioada viitoare, folosind diferite metode si ipoteze.

Bilantul demografic general
Poate fi:Pozitiv cind numarul populatiei este in crester datorita natalitatii si imigratiei;Egal cu zero cind numarul populatiei este stationar;Negativ caz in care numarul populatiei este in scadere datorita mortalitatii si emigratiei.
Poate fi:Bilantul demografic natural/Bilantul demografic migrator.

Prognoza populatiei presupune estimarea numarului acesteea pentru o perioada de timp mai mica sau mai mare in viitor, in anumite conditii ipotetice de natalitate, mortalitate si migratie. Pentru aceasta exista 2 posibilitati: - proiectarea globala a numarului populatiei, fara a face diferentieri pe sexe,virsta,ocupatie; - proiectarea numarului populatiei in mod diferentiat, dupa caracteristicile mentionate anterior.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.