Operatiuni in devize

Trimis la data: 2010-09-17
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.76 / 10
Downloads: 0
Autor: Laura Enescu
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Operatiuni de schimb valutar la vedere Operatiunile de schimb in devize se clasifica in:operatiuni care nu genereaza risc de schimb, respectiv operatiuni care nu antreneaza o intrare sau o iesire de devize in si din patrimoniul bancii;operatiuni care genereaza risc de schimb, respectiv operatiuni care antreneaza o intrare sau o iesire de devize in si din patrimoniul bancii.Cele ce genereaza risc de schimb impun utilizarea conturilor "Pozitie de schimb" si "Contravaloarea pozitiei de schimb", deschise in cadrul bilantului si in afara bilantului, pe feluri de devize.

Seminarii similare:

"Pozitia de schimb" reprezinta soldul net al patrimoniului intr-o anumita valuta, iar acest patrimoniu este expresia riscului de schimb.
Conturile "Pozitie de schimb" si "Contravaloarea pozitiei de schimb" sunt conturi de legatura intre contabilitatea in devize si contabilitatea in lei, utilizate pentru restabilirea echilibrului dintre active si pasive, prin inregistrarea in contul de rezultate a castigurilor si/sau pierderilor aferente evaluarii operatiunilor in devize.

Operatiunile de schimb la vedere sunt operatiunile de cumparare si de vanzare a devizelor cu decontare, de regula, in cadrul unui termen maxim de 2 zile lucratoare de la data incheierii tranzactiei, la cursul de schimb stabilit intre parti (cursul SPOT).Operatiunile de schimb la vedere se inregistreaza in conturile in afara bilantului, la cursul de la data incheierii contractului, respectiv a angajamentului.
Periodic, evaluarea angajamentelor se inregistreaza in afara bilantului prin utilizarea "Conturilor de ajustare devize" si "Contravaloarea pozitiei de schimb".

Concomitent, aceeasi diferenta de curs, se inregistreaza in bilant in conturile de venituri sau cheltuieli din operatiuni de schimb, dupa caz, cu ajutorul conturilor "Contravaloarea pozitiei de schimb" si "Conturi de ajustare devize".Operatiunile de schimb valutar la vedere pot reprezenta:cumpararea devize contra lei;vanzarea devize contra lei;
vanzarea/cumpararea devize contra devize.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.