Operatiuni privind operatiunile contabile

Trimis la data: 2010-09-10
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 38
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 4
Autor: Dana Murzea
Dimensiune: 42kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
S.C. "ALDIS" S.N.C. Galati se constituie cu un capital social de 20.000 RON. La infiintare, unul din asociati varsa in cotul de la banca contravaloarea a 200 parti sociale. Valoarea nominala a unei parti sociale este de 100 RON. Al doilea asociat aduce pentru jumatatea lui un autoturism in valoare de 5000 RON, iar pentru diferenta, contribuie cu numerar in primele 2 luni de la infiintare. Sa se inregistreze in contabilitate.

Seminarii similare:

b)Formarea capitalului la SRL
Se constituie S.C. Baurom S.R.L. cu un capital social de 40.000 RON. La infiintarea societatii unul din asociati depune in contul de la banca contravaloarea a 400 parti sociale (valoarea nominale a unei parti sociale este de 200 RON. Al doilea asociat aduce ca aport un teren evaluat la 20.000 RON. Sa se inregistreze in contabilitate.

c) Formarea capitalului la societatile de capitaluri (SA, SCA)
Se infiinteaza S.C. Plirom S.A., cu un capital social subscris de 30.000 RON divizat in 40.000 actiuni. Valoarea nominala a unei actiuni este de 15.000/ actiune. Se platesc cheltuielile de constituire in valoare de 800 RON. Varsarea capitalului se face integral. Sa se inregistreze in contabilitate.

Tema nr. III. Operatiuni privind conturile de stocuri si productia in curs de executie
1. Reflectarea in contabilitate a operatiunilor in cazul utilizarii inventarului permanent
1. Se inregistreaza cumpararea de materii prime in valoare de 5 000 lei (valoare fara tva).Se intocmeste nota de receptie si constatare de diferente.

3. Se inregistreaza aportul de materii prime al actionarilor la constituirea capitalului social in valoare de 3 000 lei si trecerea capitalului subscris nevarsat la capital subscris varsat. Se intocmeste nota de receptie si constatare de diferente.

21. Se inregistreaza valoarea la cost de productie a produselor finite constatate lipsa sau degradate pentru care in momentul constatarii nu pot fi luate masuri de urmarire sau trecute la cheltuieli in valoare de 3 000 lei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.