Pendulul matematic

Trimis la data: 2010-08-10
Materia: Matematica
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.37 / 10
Downloads: 10
Autor: Georgiana Micu
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Pendulul matematic
Un proces de modelare matematica consta din urmatoarele etape mai importante:
1.Formularea problemei de cercetat - se formuleaza problema in termenii disciplinii in care ea apare.Aceasta etapa se realizeaza in interiorul acestei discipline matematice.
2.Construirea modelului matematic asociat problemei de cercetat - pornind de la problema data se realizeaza o cercetare interdisciplinara urmind gasirea unui model matematic cit mai fidel pentru aceasta problema.

Seminarii similare:

3.Studiul modelului matematic - reducind problema de baza la o problema de matematica se trece la studiul acestei probleme. De regula aceasta etapa se realizeaza in interiorul matematicii.
4.Interpretarea solutiei probleme matematice din punct de vedere al problemei de baza - este vorba de o cercetare interdisciplinara a carei complexitate tine de natura problemei de baza cit si te natura aparatului matematic ce se utilizeaza in aceasta cercetare.

Sa consideram problema oscilatiilor unui pendul. Fie S(t) = lα(t), l fiind lungimea firului, si α(t) unghiul firului fata de verticala. P=mg,unde m este masa punctului material, g acceleratia gravitationala. Forta p se descompune in 2 componente dintre care una este anulata de rezistenta firului. Miscarea se desfasoara sub actiunea componentelor - mg sinα. Ecuatia diferentiala a miscarii este ml αa(t) = -mgsin α (t)

Pendulul matematic - miscarea punctului material suspendat cu un fir inflexibil si inextensibil sau unit printr-o bara subtire de greutate neglijabila de un punct fix.
Pendulul matematic se imparte in:
1.Pendulul matematic plan
2.Pendulul matematic sferic
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.