Politici comerciale

Trimis la data: 2009-03-12
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.42 / 10
Downloads: 7
Autor: Mihai Trica
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Prin politici comerciale, statul urmareste realizarea unui grad de supraveghere a frontierei vamale fata de marfurile straine, in functie de nevoia conjuncturala de protectie a produselor nationale. De asemenea, prin politica comerciala, statul stimuleaza productia marfurilor nationale in vederea exporturilor.Incidenta instrumentelor de politica comerciala se focalizeaza asupra promovarii exportului, favorizarii importului in limite agreate, dezvoltarea cooperarii internationale, protectia economiei nationale fata de concurenta straina, aplicarea formelor de integrare economica regionala sau internationala.

Seminarii similare:

Lotul optim de aprovizionat este acela in care exista un numat determinat din fiecare sorto-tipo-dimensiune de produs, calculat in functie de nevoile unitatii, pe o anumita perioada : L=radical(2Q*Ca)/T*Cs , Q=necesar de aprovizionat, Ca=costul de lansare al comenzii, Cs=costul mediu de stocare, T=perioada
Functionarea optima a unei intrepinderi depinde in mare masura de modul in care se asigura resursele materiale, tehnice si energetice.

Orice disfunctionalitate inregistrata la nivelul aprovizionarii influenteaza in mod negativ toate celelalte activitati ale firmei.
Aprovizionarea corecta si bine fundamentata poate minimiza nu doar costul produselor vandute, ci si costurile activelor fixe. De cele mai multe ori, inreprinderile mici si mijlocii se aprovizoneaza haotic, nedispunand de suficiente informatii cu privire la furnizori. Factorii in analiza furnizorilor:Localizarea surselor de aprovizionare
Alegerea furnizorilor (numarul furnizorilor, increderea, apropierea, serviciile)

Termenii negocierii
Mentinerea relatiilor cu furnizorii
Indicatorii de apreciere a furnizorilor
1.Gradul de respectare a livrarilor programate : Kl=Ln/Lt, Ln=nr de livrari normale, Lt=nr total al livrarilor programate
2. Procentul de respectare a sortimentului : Ks=Sl/Sc, Sl=sortiment livrat, Sc=sortiment comandat
3.Potentialul de livrare : L=Ql/Qc, Ql=cantitate livrata, Qc=cantitate comandata
4.Numarul de zile intarziere : Z=Ie-Ic, Ie=interval efectiv de livrare,

Ic=interval stabilit prin contract
Politica de stocare in comert.Stocarea constituie o componenta indispensabila a circuitului economic. Prin stoc se intelege o cantitate de materie disponibila pentru utilizari viitoare. Potrivit teoriei generale a sistemelor, stocul reprezinta un "rezervor" de materie necesar pentru a putea combina fluxuri de marimi (debit, ritm) diferite. Rezulta ca rolul stocului este de a compensa intervalul dintre doua variabile: intrarile si iesirile.

Functia de gestiune a stocurilor se compune din doua subfunctii:urmarirea stocurilor - are ca obiect cunoasterea in orice moment a produselor disponibile din intreprindere;gestiunea stocurilor - are ca scop asigurarea gestionarii produselor intreprinderii pentru a satisface, la momentul oportun, disponibilitatea si livrarea efectiva a acestora in vederea realizarii produselor si toate acestea la un cost acceptabil.

Problemele fundamentale carora trebuie sa li se raspunda prin gestiunea stocurilor, sunt: cand sa se comande un lot de marfuri?, cat de mare sa fie acest lot?, in ce structura de sortiment?Gestiunea stocurilor trebuie sa tina seama de: natura, obiectul si caracteristicile activitatii intreprinderii comerciale, particularitatile cererii produselor, modul de organizare a aprovizionarii si desfacerii, conditiile de depozitare si de evidenta.

Aceasta gestionare a stocurilor implica diferite tipuri de operatiuni:
depozitarea produselor cu etapele: intrari, stocari, iesiri;crearea si utilizarea unui fisier destinat evidentei stocurilor;inregistrarea in contabilitate a intrarilor si iesirilor;clasificarea stocurilor pe categorii de produse.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.