Politici investitionale

Trimis la data: 2010-03-04 Materia: Stiinte politice Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Monica Rus Dimensiune: 69kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Investitie - alocare, plasare, dotare:o cheltuiala facuta pentru obtinerea de bunuri materiale cu o valoare mare si de durata de folosinta indelungata.In conditiile economiei centralizate investitia se considera numai ceea ce se aloca pentru crearea si dezvoltarea bazei materiale de producere si a celei pentru sectorul social-cultural.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

In economia de piata investitia este partea din venit destinata pentru formarea capitalului. Investitia reprezinta: "angajarea resurselor facuta cu speranta realizarii unor beneficii in decursul unei lungi perioade de timp in viitor" sau "actiune prin care se cheltuiesc bani sau alte resurse in speranta ca in viitor se vor incasa sume mai mari de bani sau se vor obtine alte beneficii".

Plasare de fonduri banesti intr-o actiune, intr-un proiect sau operatie pentru a crea un spor de avutie, atit la nivelul individului, cit si al firmelor si al societatii, urmarindu-se nu numai sporirea bunurilor si capacitatii de productie ci si obtinerea unui profit;

Un flux al valorilor care au ca punct initial, de pornire, fondurile financiare, o parte a veniturilor si economiilor realizate;
O cheltuiala efectuata in prezent, certa, in scopul obtinerii unor efecte viitoare, adesea incerte; din acest punct de vedere investitiile constituie o resursa avansata care comporta un risc.

Investitiile brute includ cheltuielile pentru realizarea de noi mijloace fixe, cheltuielile cu reparatiile capitale, cele pentru cresterea mijloacelor circulante si soldul miscarii capitalului strain.Investitiile nete cuprind cheltuielile pentru cresterea capitalului fix si a celui circulant.

Investitiile de capital sau reale (real investments): cumpararea de bunuri cu scopul producerii altor bunuri ce se vor vinde ulterior;Investitiile de portofoliu sau fianciare (finacial investments): achizitoinarea de valori, precum hirtii de valoare, opere de arta, sau crearea unor depozite bancare etc.

Notiunea de politica, in cele mai dese cazuri, se concepe ca activitatea statului in diferite domenii pentru realizarea unor sarcini de importanta mare pentru toata tara. Provine aceasta notiune din limba greaca de la cuvintul polis - cetate, oras, societate (de unde si politeia - organizarea sociala si politikos -guvernarea societatii).

In multe cazuri cuvintul politica se utilizeaza in sens mai larg - de activitate a unui agent pentru atingerea anumitor obiective (ca exemplu - politica firmei, politica bancii, politica sindicatelor, politica guvernului s.a.).Politica investitionala de stat - este un complex de activitati ale organelor administratiei publice centrale, care prin diferite metode tind de a asigura un nivel de investitii optim pentru dezvoltarea economiei, diferitor ramuri si sfere de activitate.

Primul - nivelul de tara, la care se promoveaza politica investitionala de stat a administratiei publice centrale a unei tari.Al doilea - nivelul local, la care se promoveaza politica investitionala a organelor administratiei publice locale. Al treilea - nivelul international (mondial sau regiuni sau tari straine), la care se promoveaza de catre diferite institutii internationale, tari, grupe de tari si corporatii politica investitionala internationala. Al patrulea - nivelul intreprinderilor, la care se promoveaza politica investitionala a patronilor si organelor de conducere ale intreprinderilor.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.