Pregatirea predicilor

Trimis la data: 2012-11-12 Materia: Religie Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: metusea Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Se poate vorbi de o arta a predicarii, si ca orce alta arta necesita pregatire. "Ca o regula generala, predicarea Evangheliei pretinde o intensa pregatire." Se propaga si idea de inspiratie de moment, dar aceasta nu este cea mai recomandata din cauza lipsei de eficienta. Este necesar ca un predicator sa tina cont si de inspiratia de moment, dar nu trebuie sa constituie o majoritate in continutul predicii
O astfel de noema poate survenii din indolenta, aroganta, sau superspiritualitate. Orce propovadutor al cuvantului ar putea cadea in pacatul leneviei.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

O carcteristica a postmodernismului fiind comoditatea. De cele mai multe ori se prefera un mod de lucru mai confortabil decat unul care solicita mai mult capacitacile neuronale ale predicatorului. Acelasi efect il are si mandria.Pot fi unele persoane care se incred in capacitatea intelectuala si cunotiintele lor. In cartea "Proverbe", este precizat atat de clar ca mandria este insotitade rusine, iar sfarsitul trufiei este smerenia. Trebuie avut in vedere faptul ca predicarea face parte din lucrarea Domnului, iar Dumnezeu nu va lasa ca lucrarea sa fie facuta altfel decat cere El.

Unii pentru a etala o spiritualitate hiperbolizata spun ca ei nu-si pregatesc mesajul pentru ca asa le cere Domnul Isus, doar ca idea a fost scoasa din context, pentru ca in acel pasaj se face referire la momentul in care urmasii Domnului Isus vor fi prigoniti, dusi in fata dregatorilor.Nici una din caracteristicile de mai sus nu s-ar cuveni a fi regasite in caracterul unui predicator, cu atat mai mult o combinatie intre acestea, care ar conduce la un dezastru si mai mare.

C.H. Spurgeon spunea: "A veni la amvon fara o pregatire anterioara este o ingamfare de neiertat". Intr-o oarecare masura, J. H. Jowett compara munca unui predicator cu cea a unui avocat. Aceasta comparare arata foarte clar ca un predicator, la fel ca un avocat, prebuie sa se pregateasca. De acea Jowett spunea ca "daca au drept camera de studiu o incapere cu divane moi, atunci mersul la anvon va fi o impertinenta". Toti marii predicatori au vorbit despre o necesitatea unei pregatiri constiincioase. Roy Travivian scria, despre Leslie Weatherhead, intr-un necrolog omagial urmatoarele lucruri

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.