Prezentarea analizei unei situatii manageriale din practica unei organizatii Omniasig

Trimis la data: 2009-06-17 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 15
Autor: Corina Baicu Dimensiune: 43kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Infiintata in 1995, Omniasig este o companie de asigurare - reasigurare cu capital mixt care opereaza in domeniul asigurarilor generale si, prin subsidiara sa, in domeniul asigurarilor de viata.Omniasig dispune de o retea proprie de 42 de sucursale (in Bucuresti si in toate orasele resedinte de judet) si peste 100 de agentii si puncte de lucru in intreaga tara. Sucursala Iasi a Omniasig, care datorita performantelor obtinute a ajuns la statutul de centru zonal, avand in subordine judetele Braila, Galati, Vrancea si Vaslui, este administrata de un director de sucursala, ales de Consiliul de Administratie, si are in subordine patru compartimente
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Performanta este influentata de atributele individuale, astfel motivatia individuala determina direct efortul in munca. Pentru a reusi este necesar un cadru de munca care raspunde la nevoile si obiectivele individuale si profesionale. Indiferent de mediul de lucru motivatia depinde si de recompense si de valoarea perceputa a lor. Sunt importante mai ales recompensele contingente si imediate.

Agentii Omniasig solicita modificarea formei de salarizare, in sensul crearii unei retributii sub forma de comision din incasari. Schimbarea va fi benefica deoarece agentii vor estima ca o crestere a calitatii muncii lor le va aduce un venit mai bogat, poate posibile promovari si astfel ei vor adopta un comportament in acest sens. Managerii trebuie sa inteleaga ca pentru a creste performanta in munca a angajatilor, acestia trebuie facuti fericiti prin recompense care vor modifica performanta in munca a acestora.

Va trebui corelata performanta cu recompensele, marimea comisionului variind, bineinteles, in functie de incasari. Atata timp cat recompensele mici oferite unui amgajat slab performant vor conduce la insatisfactie, asteptarea este ca acesta sa faca eforturi pentru a-si imbunatati performantele pentru a obtine recompense mai mari in viitor.
Un studiu relevant efectuat de Academia Americana de Management arata ca 50% dintre manageri nu au obiective definite in munca pe care o desfasoara, iar 40% dintre acestia sunt slabi conducatori, deci are o mare importanta stabilirea unor obiective, pentru a sti unde vrei sa ajungi, cat de repede poti ajunge acolo si cum poti progresa.

Obiectivul formulat de S.C. Omniasig S.A. este "cresterea numarului de asigurati din societate si obtinerea titlului de lider pe piata romaneasca in domeniul sigurarilor", obiectiv care se poate reliza in primul rand rezolvand problemele din interior pentru reflectarea rezultatelor viitoare in exterior.Obiectivele pot fi cuantificabile, fie cantitativ, fie calitativ, deci sunt masurabile.

Ele permit stabilirea cu exactitate a faptului ca a fost atins sau nu sau in ce masura. De exemplu, pentru a spori eficienta agentilor ar trebui realizata organizarea de traininguri pentru acestia, iar rezultatele se vor observa in prezentele lor sau in rezultatele unor teste de evaluare. Spoturile publicitare pot influenta comportamentul potentialilor asigurati si astfel se va observa clar ca asiguratii vechi vor continua colaborarea cu Omniasig, iar cei care sunt asigurati la alte societati de asigurare se vor reorienta.

Observarea si supraveherea agentilor ii va determina pe acestia sa fie mai atenti in completarea formularelor, si astfel risipa va fi redusa considerabil.Prin stabilirea acestor obiective nu se propune realizarea a ceva imposibil de ains in conditiile date, ele pot fi obtinute de catre organiztie sau persoanele responsabile de realizarea lor. Tinand cont de resursele de care dispune, Omniasig evalueaza competentele angajatilor si posibilitatile societatii pentru a duce obiectivele la indeplinire. Nu se vor produce exagerari prin suprasoliciatrea agentilor sau printr-o supraveghere jignitor de insistenta a acestora.

Obiectivele stabilite de catre S.C. Omiasig S.A. sunt relevante si de asemenea realizarea lor contribuie in mod nemijlocit la atingerea unui obiectiv si mai mare. Daca va spori eficienta agentilor, daca spoturile publicitare vor avea efecte favorabile in comportamentul persoanelor, va fi mai usor traseul de parcurs pentru atingerea obiectivului central - obtinerea unui portofoliu cat mai mare de asigurati, si de asemenea de a ajunge sa ocupe pozitia de lider de piata in Romania.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.