Prezentarea unei firme de constructii

Trimis la data: 2010-09-17 Materia: Constructii Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 1204
Autor: Moldovan Cornel Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Seminar despre Prezentarea unei firme de constructii
Diagnosticul situatiei juridice
Situatia juridica a S.C. CONSTRUCTII S.A. este caracterizata prin probleme legate de proprietatea asupra terenurilor si cladirilor, importante intarzieri la incasarea si plata creantelor si datoriilor comerciale si de alta natura, aspecte ce au condus inevitabil la aparitia unor litigii de drept civil si comercial. Pe de alta parte intreprinderea desfasoara activitatea pe baza actelor de constituire si respectand perfect legislatia fiscala in vigoare.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Seminar despre Prezentarea unei firme de constructii
Diagnosticul situatiei juridice
Puncte forte:
1. Existenta documentelor juridice impuse de toate aspectele activitatii societatii.
2. Activitatea se desfasoara in conformitate cu: legislatia existenta, contractele incheiate cu tertii si statutul de societate.

3. Exista titluri de proprietate asupra majoritatii terenurilor si cladirilor folosite de societate.
4. Societatea este proprietara mijloacelor fixe utilizate in exploatare.
5. Raporturile de munca sunt reglementate pe baza contractului colectiv de munca si a regulamentului de organizare si functionare, iar relatiile de munca sunt reglementate pe baza contractelor individuale de munca si a regulamentului de ordine interioara.

6. Intreprinderea nu are datorii fiscale restante.
7. Clientii traditionali au pondere importanta atat in ceea ce priveste activitatea de constructii montaj, cat si activitatea de inchirieri.
8. Intreprinderea are acoperita cu contracte comerciale activitatea de constructii montaj pentru cea mai mare parte a anului 2005.

Puncte slabe:
1. Asupra unei parti din terenuri si cladiri nu se detin acte de proprietate, intreprinderea fiind implicata in 7 procese civile de obtinere a acestora.
2. O parte din activele intreprinderii sunt grevate de garantii ipotecare.
3. Exista importante intarzieri in incasarea creantelor comerciale si de alta natura.
4. Exista intarzieri in plata obligatiilor contractuale fata de furnizori, precum si a altor obligatii, exclusiv cele fiscale.

5. Intreprinderea este implicata intr-o serie de litigii comerciale, legate in principal de incasarea creantelor si de plata obligatiilor, care au insa valoare relativ mica cat si pondere redusa in total creante respectiv datorii de exploatare, ceea ce demonstreaza faptul ca intreprinderea nu realizeaza sau nu isi permite sa realizeze (datorita lipsei de surse la clientii - institutii publice sau organe administrative) o urmarire atenta a bonitatii clientilor sai.
6. Rambursarea unui credit pe termen scurt este intarziata;
7. Societatea nu este asigurata contra riscurilor (calamitati naturale, furt etc)

Diagnosticul potentialului uman
Potentialul uman al S.C. CONSTRUCTII S.A. il consideram ca avand un nivel mediu, aceasta apreciere fiind bazata pe urmatoarele considerente:
- se constata asigurarea personalului la nivelul necesarului, atat din punct de vedere cantitativ, cat si in structura, ceea ce inseamna ca sarcinile de productie pot fi realizate din aceasta perspectiva;
- numarul personalului este permanent excedentar in raport cu sarcinile de productie existente, si, pe fondul unei reduceri a volumului real al activitatilor de constructii montaj, genereaza o reducere a tuturor indicatorilor de eficienta a resurselor umane.

Puncte forte:
1. Intreprinderea este asigurata cu personal la nivelul sarcinilor de productie actuale.
2. Structura personalului pe categorii functionale si categorii de calificari este corespunzatoare specificului activitatii desfasurate.
3. Productivitatea muncii inregistreaza o crestere in 2004 fata de 2003.

Puncte slabe:
1. Exista un permanent excedent de personal in raport cu sarcinile de productie
2. Din punctul de vedere al structurii personalului pe grupe de varsta se constata o imbatranire a personalului.
3. Nivelul de calificare deci si calitatea lucrarilor executate este influentat negativ de gradul mare al fluctuatiei personalului (in cursul anului 2003 au fost incheiate 144 de contracte de munca si au fost reziliate 136).

4. Tendinta de deteriorare a nivelului indicatorilor de eficienta a personalului.
5. Importante probleme de disciplina a personalului genereaza o slaba utilizare a timpului de lucru.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.