Problemele globale ale umanitatii - test de maturitate al comunitatii internationale

Trimis la data: 2013-05-20 Materia: Istorie Nivel: Liceu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: taniushyk Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
La inceputul anilor '70, omenirea sa confruntat cu o serie de probleme ale conditiilor de voata.Curind aceste probleme au inceput a fi denumite "globale ",deoarece au un caracter planetar,atingind interesele vitale ale tuturor popoarelor.Ele ameninta intreaga omenire in cazul in care nu vor fi gasite cai reale pentru solutionarea lor.iar aceasta este posibil doar prin conjugarea eforturilor tuturor popoarelor.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Tot mai des se pune in discutie rezolvarea acestor majore probleme,dar undele din pacate sunt inevitabile. Problemele globale ale omenirii includ acele probleme ce vizeaza intreaga umanitate,ce constitue un pericol pentru prezentul si viitorul intrgii omeniri,Aceste probleme pot fi solutionata numai cu participarea tuturor tarilor si popoarelor. Omenirea in istoria sa se ridica de la o treapta inferioara la alta superioara.

La origine, viata omului se gasea la o treapta extrem de inferioara,era o viata a unei fiinte biologice,dominata de instincte.Treptat,intr-o evolutie fireasca apare o forta cu totul deosebita,ratiunea,odata cu care viata omului dobindeste un sens,devine capabila de a urmari un scop superior.Pe tot parcursul evolutiei,omul, a dortit cit mai mult sa cunoasca sa descopere ceca ce este necunoscut si sa perfectioneze ceea ce este cunoscut.Dar,odata cu aceasta dezvoltare,mecanizare care are loc si care a inceput odata cu progresul tehnico-stiintific umanitatea a crezut ca aceste progrese,descoperiri va usura viata oamenilor,dar din pacate pentru toata omenire duce la o ditrugere in masa a mediului inkonjurator.

O problema globala de la care putem incepe este poluarea atmosferei . Poluarea ca problema globala este apanajul secolului nostru, mai precis al ultimelor trei decenii, timp in care populatia lumii a crescut.Daca pina in anii 70 poluarea ,in majoritatea cazurilor avea un character local ,astazi poluarea atmosferei cu substante toxice a devenit o primejdie pentru sdanatatea oamenilor si nu numai,dar a tot ce este viu peste tot globul pamintesc.POluarea atmosferica nu are hotare.Odata ce aceasta problema predomina pretutindeni,exista o mare probabilitate ca tot ce este viu sa sufere grav.Poluarea duce la diferite maladii,la disparitia multor specii de animale plante.

O alta problema este globalizarea. Fenomenul globalizarii este o etapa viitoare a procesului general de dezvoltare politico - economica si culturala a omenirii. Pentru moment este dificil sa vorbim cu oarecare certitudine despre efectele de lunga durata ale procesului de globalizare asupra comunitatii internationale dar, chiar si acum, este clar ca procesul de globalizare are atat un impact pozitiv, cat si unul negativ.

Partea pozitiva a schimburilor comerciale, investitionale si tehnologice intre diferite regiuni, facilitarea contactelor interumane, familiarizarea cu culturile altor popoare sunt, cu siguranta, benefice pentru omenire. data cu aceasta, globalizarea comporta si noi provocari. Multe pericole au un caracter regional sau chiar planetar: catastrofele ecologice si tehnologice, criminalitatea transnationala, terorismul international etc.Unii spun ca problema globalizarii este lipsa "fetei umane". Probabil ei incearca sa spuna ca beneficiile globalizarii inseamna doar sa-i ordoneze pe oameni.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.