Productia de hidrogen gazos

Trimis la data: 2010-06-09
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 7.73 / 10
Downloads: 42
Autor: Lucica Marin
Dimensiune: 20kb
Voturi: 5
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Hidrogenul gazos este vazut ca un purtator al energiei in viitor prin meritul ca este regenerabil, nu imprastie CO2 prin ardere, elibereaza cantitati mari de energie prin ardere, se transforma cu usurinta in electricitate. Productia de hidrogen biologic are cateva avantaje fata de productia de hidrogen .Prin procese fotoelectrochimice sau termochimice. Productia de hidrogen biologic prin fotosinteza microorganismelor, de exemplu, necesita folosirea unui reactor solar simplu ca o cutie transparenta si inchisa fara a necesita consumuri mari de energie. Productia electrochimica de hidrogen prin bateri solare pe baza de apa necesita utilizarea bateriilor solare de inalta energie.

Seminarii similare:

Electronul purtator se crede ca este ferredoxin . De vreme ce ferodoxin este redus cu apa ca un electron donor prin reactia fotochimica, algele sunt teoretic microorganismele care despart apa.Dupa munca lui Gaffron si Rubin, studiile de baza despre mecanismele implicate in producerea de hidrogen au determinat ca puterea reducatoare (donarea de electroni) a hidrogenazei nu provine intotdeauna din apa dar poate uneori proveni din componentele organice ca amidon.

Contributia descompunerii substantelor organice la productia de hidrogen este dependenta de specia de alga si de conditiile de cultura. Chiar ai atunci cand compusii organici sunt implicati in producerea hidrogenului, o sursa de electroni poate fi si apa, de vreme ce compusii organici sunt sintetizati de fotosinteza. Motivul inactivarii hidrogenazei in alga verde in timpul cresterii in conditii normale fotosintetice este neclar. Se crede ca hidrogenaza devine activa cu scopul de a excreta excesul reducand puterea in conditii specifice, cum ar fi conditiile de anaerobioza.

Criza de petrol din 1973 a avansat cercetarile despre producerea de hidrogen biologic, incluzand productia fotosintetica, ca parte din cercetarile pentru tehnologi de energii alternative. Algele verzi se cunosc drept dependente de lumina, catalizatoare a reactiei de descompunere a apei, dar caracteristicile a productiei lor de hidrogen nu erau practic pentru exploatare. Hidrogenaza este prea dependenta de oxigen pentru a sustine productia de hidrogen: productia de hidrogen dependenta de lumina inceteaza in timp de cateva pana la zeci de minute de la inactivarea sau inhibarea hidrogenazei de catre oxigenul produs prin fotosinteza.

Un sistem cu circulatie continua a gazului, menit sa mentina concentratia mica de oxigen in interiorul compartimentului de reactie, a fost schitat in studiile de baza (4) dar nu si-a gasit aplicatie practica.Greenbaum si colegii sai au raportat eficienta foarte ridicata (10 pana la 20%) a conversiei luminii in hidrogen bazata pe PAR (radiatia fotosintetica activa ce include energia luminii de 400-700 nm in lungimea de unda). Acesti autori au raportat recent ce poate reprezenta un scurtcircuit al fotosintezei, cum productia de hidrogen si fixarea de CO2 s-a intamplat intr-un singur fotosistem (doar fotosistemul II) a unei varietati mutante de Chlamydomonas (5).

Algele verzi sunt aplicabile in alta metoda a producerii de oxigen . Gaffron si rubin au demonstrat ca Scenedesmus produce hidrogen nu doar in conditii de lumina ci si fermentativ in conditii de intuneric anaerobice, prin amidon intracelular ca o sursa de reducere. Cu toate ca rata hidrogenului fermentativ produs este mai mica decat la hidrogenul obtinut in conditii de lumina , a fost sustinuta metoda producerii de hidrogen in absenta oxigenului. Pe baza experimentelor conduse pentru obtinerea de hidrogen fermentativ in conditii de intuneric, grupul lui Miura si Miyamoto a propus productia intr-un ciclu lumina/intuneric.

Dupa propunerea lor ,CO2 este redus la amidon ,prin fotosinteza in timpul zilei (in conditii de lumina)si amidonul astfel format este descompusa in hidrogen gazos si acizi organici in timpul noptii ( conditii de intuneric ). Meritele tehnologiei includ faptul ca inactivarea hidrogenazei in prezenta de oxigen poate fi prevenita prin mentinerea algelor verzi in conditii de anaerobioza, orele de intuneric fiind folosite eficient. Separatia temporala a productiei de hidrogen si oxigen nu necesita separatia de gaz in separatia simultana de apa iar acizii organici si alcoolii pot fi convertiti in H2 ,de bacteria fotosintetica in conditii de lumina
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.