Reamenajarea muzeului de Istorie Naturala

Trimis la data: 2009-05-19 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 5
Autor: Claudiu Boncea Dimensiune: 883kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Muzeul de Istorie Naturala se afla in judetul Iasi pe Bd. Independentei, Iasul fiind considerat un important centru cultural si istoric.Muzeul a fost infiintat la data de 4 februarie 1834, din initiativa unui grup restrans de membri ai Societatii de Medici si Naturalisti din Iasi. Cladirea, cunoscuta si sub denumirea de Casa Roset, a fost construita la finele secolului XVIII, in stil neoclasic, cu bolta pentru trasuri, fiind astazi unul din putinele monumente arhitectonice ale Iasului cu o structura a parterului de bolti pe arce.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Prin refacerea lui, dupa pierderile suferite in timpul celui de-al doilea razboi mondial, si ulterior, sub indrumarea Universitatii "Al.I.Cuza" muzeul a devenit o institutie culturala de inalt nivel stiintific, contribuind activ la desfasurarea procesului de invatamant biologic de toate gradele. In prezent colectiile Muzeului numara peste 300.000 exemplare, cele mai valoroase fiind colectiile de Insecte, Moluste, Amfibieni, Reptile, Pasari, Minerale si Plante.

Muzeul ofera programe speciale de instruire, in colaborare cu institutii de invatamant de diverse grade. Aceste au la baza programa scolara de nivel gimnazial si liceal si include lucrari practice de zoologie, daunatori agricoli, biogeografie, biodiversitate, protectia naturii ce se predau la nivel universitar.

Baza acestor activitati educative o constituie insa temele de zoologie si ecologie.Pentru publicul iesean, pentru elevi si studenti, Muzeul de Istorie Naturala din Iasi este un excelent loc de recreere si un spatiu de invatamant. Colectiile sale stiintifice, biblioteca si laboratoarele sale se constituie intr-o utila baza de studiu pentru toti cercetatorii din tara.

Amplasat intr-o oaza de verdeata si liniste Muzeul va ofera prilejul de a va imbogati sufletul si de a participa la cunoasterea si protejarea lumii vii.Muzeul ofera si o baza didactica de valoare exceptionala pentru studiul: Geologiei, Paleontologiei, Zoologiei, Botanicii si Ecologiei.

Scopul:Reamenajarea Muzeului de Istorie Naturala in vederea desfasuarii in conditii cat mai bune a activitatilor cu scop didactic si educativ ce au loc in cadrul acestui muzeu.

Obiectivele:crearea unei imagini mai bune a muzeului din punct de vedere al aspectului interior si exterior;cresterea potentialului de vizitatori ai muzeului(estimare a cresterii cu 20%);cresterea gradului de culturalizare a populatiei din municipiul Iasi si nu numai(estimare a cresterii 15%);

Grupul tinta:Grupul tinta vizat prin implementarea proiectului e reprezentat de potentialul de vizitatori estimat la 50.000 de persoane anual.Acest muzeu poate fi perceput ca un loc de recreere cat si un spatiu de invatamant vizitatorii fiind reprezentati atat de elevi, studenti si profesori cat si de locuitori ai municipiului Iasi si din afara acestuia.


Activitatile de amenajare propuse pentru proiect:
1.Consolidarea structurii cladirii in care isi desfasoara activitatile muzeul
1.1 Elaborarea unui plan in vederea stabilirii zonelor ce trebuie consolidate;-perioada de desfasurare:1 luna;
1.2 Refacerea propriu-zisa a structurii cladirii;-perioada de desfasurare:2 luni;
2.Refacerea interioara a muzeului:
2.1 Tencuirea, varuirea si refacerea parchetului;
-periodaa de desfasurare:1 luna;
2.2 Amenajarea corespunzatoare a punctelor sanitare;
-perioada de desfasurare a lucrarilor interioare:1luna;
2.3 Imbunatatirea sistemului de iluminat;
-perioada de desfasurare:1 luna;

3.Refacerea aspectului exterior a muzeului ;
Izolare termica, montarea geamurilor si usilor termopan, repararea acoperisului;-perioada de desfasurare a lucrarilor exterioare:1 luna;

4. Achizitionarea mobilierului pentru prezentarea exponatelor.
Avantajele rezultate in urma amenajarii:cresterea numarului de vizitatori pe an cu circa 20%;
desfasurarea activitatilor didactice si de recreere intr-o ambianta mult mai placuta;in urma sondajelor realizate vizitatorii sunt cu 80% mai multumiti referitor la amenajarea interioara si exterioara.
cresterea gradului de culturalizare cu 15% la nivelul municipiului Iasi.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.