Rezultatele financiare ale intreprinderii

Trimis la data: 2010-11-06
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 71
Nota: 9.71 / 10
Downloads: 0
Autor: Rapcea Iuliana
Dimensiune: 107kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Actualitatea temei. Procesul de privatizare, de liberalizare a preturilor si activitatilor economice, desi sunt componente esentiale ale economiei de piata, s-au dovedit a fi insuficiente in vederea constituirii unei economii de piata eficace. Capacitatea redusa de autofinantare, insuficienta de mijloace circulante, preturile inalte la resursele financiare si energie, necompetivitatea productiei si pierderea pietelor traditionale de desfacere, conducerea administrativa greoaie n-au permis intreprinderilor s-a faca fata noului sistem economic, ci, dimpotriva, a condus la o stare dezastruoasa a acestora.

Seminarii similare:

Actualmente, in practica analitica se utilizeaza mai multe metode de analiza aferente diagnosticului si estimarii rezultatelor financiare ale unitatilor de productie. Avind la baza unele aspecte comune, ele, totusi difera una de alta, tinind cont de necesitatile analizei si de gradul profunzimii acesteia.

De regula, analiza fiecarui tip de profit al intreprinderii poarta un caracter concret, deoarece permite managerilor sa determine posibilitatile si directiile principale de diversificare a activitatii de baza.Concomitent, analiza aprofundata a profitului permite investitorilor potentiali sa-si decida strategia, indreptata spre minimizarea pierderilor si riscului financiar pentru investitiile depuse in intreprinderea data pe o perioada durabila.

Ca orice fenomen economic, profitul poate fi examinat sub aspect structural si factorial. Prin urmare, analiza profitului trebuie sa asigure incertitudinea coerenta a acestor doua aspecte, tinand cont atat de necesitatile analizei respective, cit si de posibilitatile reale de utilizare a unui set suplimentar de informatie cu continut sintetic si analitic.Pentru a ilustra continutul metodelor respective, cit si etapele principale de analiza, am apelat la sursele de informatie de la o unitate de productie din municipiul Chisinau: SA "Floare Carpet".

Studiul rezultatelor financiare obtinute pe parcursul anilor 2005-2006 de aceasta intreprindere , reflectate in raportul financiar respectiv ne-a oferit posibilitatea sa deducem ca:
1)modificarile absolute si relative in dinamica sunt conditionate de influenta unui sistem larg de factori;
2)cuantificarea acestor factori, calculul si aprecierea actiunii lor justificate asupra modificarii indicatorilor rezultativi joaca un rol predominant in determinarea viabilitatii unitatilor de productie in cauza pe viitor;
3)efortul propriu depus de colectivele de munca in obtinerea acestor rezultate, nu totdeauna determina obiectiv marimea lor finala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.