Seminar AutoCad

Trimis la data: 2009-08-25
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.59 / 10
Downloads: 0
Autor: Denia Olaroiu
Dimensiune: 82kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Pachetul de programe autoCAD este destinat proiectari/ desenarii cu precizie asistate de calculator si este produsul firmei americane AutoDesk. Este un instrument puternic flexibil , usor de utilizat , fiind util desenatorilor si proiectantilor din deiverse domenii de activitate : mecanic , electromecanic, al electronicii, constructiilor , roboticii s.a.

Seminarii similare:

Inainte de a introduce un text intr-un desen, se stabilesc caracteristicile acestuia (font-ul, marimea, inclinarea, etc) prin comanda STYLE.Notiunea de font: Un font este anumit set de caractere (litere , numere , semen de puctuatie si semte specifice ), care se vor utiliza la un moment dat . Fonturile sunt descrise prin intermediul fisierelor descriptoare de fonturi.

Textele de tip paragraf sunt incadrate intr un dreptunghi specificat de utilizator prin doua colturi diagonal opuse. Conturul dreptunghiului nu este vizibil. Un editor de texte inglobat permite crearea textului dupa reguli similare editoarelor consacrate: selectarea fontului, a inaltimii caracterelor, scrierea italica, bold, sublinieri, includerea unor simboluri sau a unor caractere netiparibile, alinierea randurilor, etc. O serie de proprietati sunt pastrate de la textele "single line": alinierea fina de tip "Top left", "Middle left", etc., stilul de scriere, rotatia liniei de baza.

Comanda care creaza texte de tip paragraf este MTEXT. Toate randurile de text create in cursul unei singure comenzi MTEXT constituie un singur obiect. Dupa specificarea dreptunghiului de incadrare, comanda MTEXT activeaza editorul curent de texte. Utilizatorul poate inlocui editorul intern de texte (fig. 2) cu un editor extern, dupa preferinte.
Comanda DDEDIT, dupa selectarea textului care trebuie modificat (Select an annotation object), deschide caseta de dialog Multiline Text Editor, in care se pot face modificarile dorite.

Comanda DDMODIFY deschide caseta de dialog Modify Properties, in care se pot schimba si alte proprietati - layer, tip de linie, pozitie pe ecran.O alta posibilitate de modificare a textelor de tip "single line" o ofera comanda CHANGE. Aplicata pe texte, aceasta permite modificarea stilului de scriere folosit, a inaltimii, a rotatiei liniei de baza, a punctului/punctelor de aliniere si a continutului textului.

Pentru verificarea ortografica a textelor, AutoCAD dispune de un corector de tip "spelling". Acesta poate fi apelat prin comanda SPELL sau din prima linie a meniului pull down "Tools". Verificarea este aplicata in raport cu o anumita limba nationala selectata in acel moment. Este necesar sa se dispuna de fisierele dictionar pentru limba vizata. Caseta de lucru pentru spelling este prezentata in fig. 3. Facilitatea de spelling lucreaza si in AutoCAD ca si in aplicatiile de procesare a textelor (Word, WordPerfect, etc.).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.