Seminar bazele marketingului

Trimis la data: 2009-05-17 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 21 Nota: / 10 Downloads: 27
Autor: Ildiko Ghenea Dimensiune: 61kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Piata = ansamblul persoanelor fizice si juridice capabile si doritoare sa participe la un schimb care sa le satisfaca o anumita nevoie;
Piata = din punctul de vedere al marketingului, ansamblul consumatorilor efectivi si potentiali.O piata poate fi caracterizata din punct de vedere cantitativ (capacitatea pietei), al ariei geografice (aria pietei) si din punctul de vedere al valorii structurale.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

50 In perioada t, in totalul vanzarilor unui produs p in orasul O, firma SKY detine o parte de piata de 8%, iar firma BLUE detine o parte de piata de 12%. In perioada t+1, vanzarile firmei SKY sunt cu 10% mai mari decat in anul precedent, iar al firmei BLUE cu numai 7% mai mari. Stiind ca vanzarile totale ale produsului p pe piata orasului O sunt in anul t+1 cu 8% mai mari decat in anul t, la ce nivel se situea-za partile de piata ale celor doua firme in t+1?Piata unui produs p era impartita intre 5 firme: A, B, C, D, E.

Partile de piata ale firmelor A, B si C in 2000 sunt de 10%, 20% si 30%, iar vanzarile firmei D sunt de 500 unitati, iar ale firmei E de 1,5 ori mai mari decat ale lui B. Stiind ca in 2001 vanzarile firmei A au crescut cu 20%, ale lui B au scazut cu 25%, ale lui C sunt jumatate din vanzarile lui A, ale lui E au scazut cu 10%, iar PPD au crescut de 2 ori fata de anul 2000. Se cere:

a) sa se calculeze pozitia pe piata si pozitiile concurentiale ale firmelor in 2000 si 2001.b) caracterizati performantele comerciale ale celor 5 firme.Magazinele care vand marca RB realizeaza 85,7 din vanzarile totale de rujuri in Dej.Marca RB are o buna distributie pe piata Dejului.Aria pietei = caracterizeaza dimensiunile spatiale ale pietei, adica distributia terito-riala a actelor de vanzare-cumparare si a punctelor in care se realizeaza aceste acte.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.