Sistemul de operare Windows

Trimis la data: 2010-05-18 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Adriana Maruta Dimensiune: 30kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Windows este un program care are rolul de a adapta calculatorul la utilizatorul uman; el are o interfata prietenoasa datorita trecerii de la modul de comanda tip text, realizat prin linii de comada scrise (ex. sistemele de operare MS-DOS, UNIX) la modul de comanda tip interfata grafica. Astfel, pentru copierea unei sectiuni (text, imagine, desen) in sistemul de operare MS-DOS este necesara comanda:C:> copy
Referate similare: Nu exista seminarii similare

In timp ce, pentru a obtine acelasi rezultat, in sistemul de operare Windows este suficient sa apasam tasta din stanga mouse-ului dupa ce am pozitionat prompterul pe pictograma (icon) cu aceeasi semnificatie. Inlocuirea cuvintelor (care, din cauza multiplelor comenzi necesare executarii programelor, sunt foarte multe si greu de retinut) cu butoane, imagini, liste, conduce la o mai mare usurinta in invatarea si utilizarea sistemului de operare.

Obs. Din anumite puncte de vedere Windows poate fi considerat mai mult ca un soft tip "shell" decat un sistem de operare independent, deoarece acesta lucreaza, inca, pe baza sistemului MS-DOS, ca un fel de "crusta", traducand comenzile date de utilizator prin pictograme in comenzi MS-DOS. Spre comparatie, sistemul MS-DOS este un sistem de operare independent deoarece acesta controleaza toata partea bruta, strict tehnica a calculatorului (controleaza calculatorul la nivelul de baza).

Soft-ul Windows a fost imbunatatit in permanenta: Windows 3.0; Windows3.1;... Windows'95; Windows'98. Imbunatatirea performantelor acestui soft s-a realizat pe baza cresterii volumului sau (ex. Windows'95 necesita cca. 6-15 MB, iar Windows'98 cca. 200-250 MB), ceea ce implica si utilizarea unor calculatoare mai performante, cu un hard mai puternic.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.