Sociologia educatiei

Trimis la data: 2009-05-30 Materia: Pedagogie Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 16
Autor: Ionita Mirela Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dupa ce vor participa la activitatile de seminar si vor studia unitatile de invatare recomendate, studentii vor fi capabili:sa examineze critic diverse teorii, politici educationale, programe si proiecte care se refera la mecanismele, intrarile si iesirile din sistemul de invatamant;
sa ilustreze concepte cheie, modele cauzale si teorii explicative referitoare la egalitatea sanselor educationale, profesia didactica, curriculum ascuns.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Sa interpreteze date rezultate din cercetari nationale sau internationale si sa le compare cu observatiile si concluziile rezultate din propria experienta profesionala; sa colaboreze cu colegii pentru proiectarea, realizarea si evaluarea de activitati de invatare specifice domeniului sociologia educatiei; sa utilizeze grupul de discutii al anului pentru colaborare in sarcinile de grup, pentru distribuirea materialelor si evaluarea activitatii.

Pregatirea si prezentarea unei teme de seminar, care presupune: colaborare in cadrul unei echipe de 4-6 colegi,clarificarea obiectivelor urmarit, selectarea de texte, imagini, materiale audio, resurse web,pregatirea si desfasurarea activitatii propriu zise la seminar (care presupune atat prezentari, cat si exercitii, activitati de invatare si evaluare)revizuirea materialelor dupa desfasurarea activitatii in seminar,postarea materialelor relevante utilizate la seminar pe grupul de discutii.

Pentru o buna organizare, recomandam respectarea catorva cerinte tehnice: mentionati numele tuturor colegilor care fac parte din echipa responsabila de pregatirea acelei teme; precizati in numirea fisierelor tema si data desfasurarii activitatii, exemplu: tema 222a. Minoritati 16 aprilie 2007.doc;adaugarea materialelor pregatite la fiecare tema la un dosar de la biblioteca, astfel incat colegii care nu au acces la internet sau nu au putut participa la un seminar sa poata consulta materialele resursa.

Participare activa la dezbaterile de seminar, pe baza bibliografiei recomandate si a materialelor prezentate de colegi .Traducerea unor texte pentru imbogatirea suportului bibliografic pentru seminarul de sociologia educatiei.Evaluarea activitatii individuale din seminar va tine cont de aceste criterii si de calitatea prestatiei individuale si a grupurilor. Responsabilitatile individuale pentru sarcinile de grup vor fi stabilite de catre studenti. Punctajul maxim pentru seminar este de 3 (trei puncte).

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.