Sondaj

Trimis la data: 2010-07-28
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 5
Autor: Angela Lupescu
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Spitalul Municipal Turnu-Magurele este o unitate economica de stat, care se finanteaza prin intermediul Casei Nationale de Sanatate. Obiectul de activitate al acestei unitati este prestarea de servicii de asistenta medicala catre populatie. Pe langa aceasta activitate, care este preponderenta, spitalul asigura si asistenta cu medicamente a populatiei.

Seminarii similare:

Spitalul este condus de catre un consiliu de administratie si de catre un director genetral caruia i se subordoneaza in mod direct resursele umane, directorul financiar contabil, aprovizionarea si transporturile. Directorul financiar contabil raspunde de contabilitate si de salarizare iar activitatea de aprovizionare presupune aprovizionarea cu alimente si cu medicamente si materiale sanitare.

Spitalul are o capacitate de 350 de paturi iar intr-un an sunt internati in medie 6000 de bolnavi. Conform unor studii statistice s-a demonstrat ca durata medie de internare a unui bolnav este de 8 zile iar costul mediu de internare a unei persoane pe zi este de aproximativ 100.000 de lei.

Prin acest sondaj se urmareste aflarea parerilor angajatilor spitalului cu privire la:nivelul salariului angajatilor in corelatie cu volumul de munca depus de fiecare si cu pregatirea profesionala
masura in care sunt respectate conditiile negociate prin Contractul Colectiv de Munca
masura in care organizatiile sindicale se implica in rezolvarea problemelor salariatilor.
Se spera ca prin acest sondaj sa se realizeze o mai buna comunicare intre conducere si angajati, comunicare care sa duca la o imbunatatire a serviciilor de asistenta medicala si a relatiilor cu pacientii.

POPULATIA SUPUSA CERCETARII
Baza de sondaj. Prin baza de sondaj se intelege orice sistematizare a unitatilor astfel incat sa permita alegerea intamplatoare a unitatilor ce vor intra in esantion. Baza de sondaj trebuie sa cuprinda populatia completa si fara duble inregistrari astfel incat fiecare unitate sa aiba o probabilitate egala si controlata de a fi cuprinsa in esantion.
Unitatile de esantionare.

In cazul de fata, populatia este reprezentata de multimea angajatilor Spitalului Municipal Turnu-Magurele iar unitatea de esantionare o reprezinta persoana, salariatul.Luand drept variabila domeniul in care isi desfasoara activitatea angajatii, se observa ca, din acest punct de vedere, avem de-a face cu o populatie neomogena. Prin urmare vom aplica metoda esantionarii stratificate. Vom imparti, deci, populatia in doua straturi in functie de obiectul de activitate astfel: I. Angajati care isi desfasoara activitatea strict in domeniul medical;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.