Speculatii pe piata spot

Trimis la data: 2010-05-12 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Dan Vodea Dimensiune: 282kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Un speculator doreste sa speculeze la scadere pe lira sterlina (GBP). Contractele futurespe lire sterline sunt in marime standard de 65.000 GBP.
Daca se asteapta la o depreciere a GBP in raport cu USD, el va vinde un contract futurespentru scadenta urmatoare, deschizand o pozitie short. El fixeaza astfel dreptul de a vinde 65.000 GBP la un pret determinat.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Daca cotatiade lichidare (settle) din lista de cotatii pentru acea scadenta este 1,4980 USD/1 GBP, iar cotatiaspot la acea scadenta este 1,4965 USD/1 GBP, putem calcula valoarea la scadenta a pozitiei short:
V = (1,4980 -1,4965) x 65.000 = 97,5 USD.Asadar se realizeaza un castig din vanzarea lirelor sterline si recumpararea lor ulterioara la un pret mai mic.

Speculatii pe piata futures pozitia long Aplicatia 8 Acelasi speculator doreste sa speculeze la crestere pe lira sterlina (GBP).Daca se asteapta la o apreciere a GBP in raport cu USD, el va cumparaun contract futurespentru scadenta urmatoare, deschizand o pozitie long. El fixeaza astfel dreptul de a cumpara 65.000 GBP la un pret determinat.Daca cotatiade lichidare (settle) din lista de cotatii pentru acea scadenta este 1,4980 USD/1 GBP, iar cotatiaspot la acea scadenta este 1,4988 USD/1 GBP, putem calcula valoarea la scadenta a pozitiei long:V = (1,4988 -1,4980) x 65.000 = 52 USD.Asadar se realizeaza un castig din cumpararea lirelor sterline si revanzarea lor ulterioara la un pret mai mare.

Speculatii pe piata options
Aplicatia 9
Optiunile difera de celelalte instrumente financiare in privinta riscului la care sunt expuse partile contractante. Detinatorul optiunii o va exercita numai daca contractul este profitabil (daca optiunea este "in curs").In cazul unei optiuni call (de cumparare), odata cu cresterea pretului spot al monedei de baza, perspectivele de profit sunt nelimitate. O evolutie in scadere a pretului spot va conduce la abandonarea contractului si plata primei, care va limita astfel pierderea.

In cazul unei optiuni put (de vanzare), odata cu scaderea pretului spot al monedei de baza, perspectivele de profit sunt nelimitate. O evolutie in crestere a pretului spot va conduce la abandonarea contractului si plata primei, care va limita astfel pierderea.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.