Sportul. Educatia fizica. Antrenamentul sportiv

Trimis la data: 2019-12-04 Materia: Pedagogie Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: ruxistoica Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Definitia educatiei fizice, sportului, antrenamentului sportiv, actului motric, etc.

Studierea disciplinei T.E.F.S. implica insusirea limbajului stiintei E.F.S. asa numitul sistem notional, care este unul din elementele care justifica statutul de stiinta.
Pentru a definii notiunile T.E.F.S. trebuie sa explicam termenul de "notiune" si cel de "categorie".
Notiunea, este o forma a gandirii care reflecta ceea ce este esential si general in lucruri. Este o forma logica fundamentala care reflecta insusirile esentiale necesare si generale ale unei clase de obiecte fiind numita si "concept". Se formeaza pornind de la perceptii si reprezentari. Nu se invata cuvinte, ci notiuni care reflecta realitatea si se exprima prin cuvinte.

Orice notiune are un continut si o sfera. Continutul se concretizeaza in totalitatea insusirilor esentiale ale unei categorii de obiecte. Sfera cuprinde clasele de obiecte care poseda aceleasi insusiri esentiale. Notiunile de ordinul cel mai general,ce numai pot fi generalizate se numesc "categorii".
Dintre categoriile care reflecta cele mai generale aspecte si relatii din natura distingem: materie, miscare, motricitate, cantitate, calitate, timp, spatiu, forma, continut, fenomen, realitate.

Miscare -termen ce desemneaza o schimbare de pozitie si transformare suferita de un corp sau de una din partile sale, "o iesire din starea de imobilitate, stabilitate, o schimbare a pozitiei corpului in spatiu, in raport cu unele repere fixe.(A. Dragnea)

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.