Strategii si optiuni

Trimis la data: 2009-09-20 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Madalin Olariu Dimensiune: 164kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Spread: presupune adoptarea a doua pozitii contrare pe acelasi tip de optiune, cu acelasi activ suport si aceeasi scadenta, dar cu preturi de exercitiu diferite. Long Spread CALL: pozitie long pe optiunea CALL 1 cu pretul de exercitiu K1 pozitie short pe optiunea CALL 2 cu pretul de exercitiu K2 > K1.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Obs: Atat castigul maxim cat si pierderea maxima a acestor strategii sunt limitate.b) Straddle: adoptarea aceleiasi pozitii pe doua optiuni diferite, un PUT si un CALL, cu acelasi suport, aceeasi scadenta, si care au acelasi pret de exercitiu. Astfel: Long Straddle: pozitie long pe un CALL, cu strike K1 pozitie long pe un PUT, cu strike KObs:
1. Aceasta pozitie ofera castiguri in situatia unui curs volatil pentru activul suport.

2. Pierderea maxima (pentru pozitia long, deci castigul maxim pentru pozitia short) survine daca la scadenta, cursul spot = pretul de exercitiu al optiunilor. 3. Rezultatul total este nul (atat pentru pozitia long cat si pentru short) daca la scadenta cursul spot este egal cu K - (c+p) sau K+ (c+p), unde notatiile sunt cele obisnuite.2.Obs:
1. Comparativ cu un long straddle, un long strangle (pe acelasi activ suport, cu aceeasi

scadenta) are in general o probabilitate mai redusa de a avea castig, dar in acelasi timp primele platite au valoare mai mica.2. Rezultatul nul (atat pentru short cat si pentru long) daca la scadenta cursul spot are
valoarea K1 - (c+p) sau K2 + (c+p).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.