Taxa vamala

Trimis la data: 2010-10-16
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 7.52 / 10
Downloads: 54
Autor: Bucsa Arina
Dimensiune: 17kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Taxa vamala este o prelevare obligatorie, un impozit indirect, care se aplica doar importurilor, nu si productiei nationale.Motivele aplicarii taxelor vamale sunt: cresterea veniturilor publice (venit fiscal) si protejarea economiei respectiv industriei nationale fata de concurenta straina.

Seminarii similare:

Taxa vamala ad valorem: este prelevarea platita odata cu trecerea frontierei a unei marfi, sub forma unei taxe procentuale fixe aplicate la valoarea CIF a importului. Este cel mai raspandit instrument de politica comerciala.Polulatia: dimensiune: totala si pe regiuni, dinamica, ritmul de crestere, denistate, perioade de crestere-scadere, fata de nivelul mondial.

RepartizaAZrea populatiei (structura):pe grupe de varsta, pe sexe
pe categorii etnice, pe nivele de pregatire profesionala: profesii preferate, nivel de studii-educatie (elementare, liceale, universitare, postuniversitare), gradul de calificare → calitatea fortei de munca,pe clase sociale, pe tipuri de familii: compozitia, numar casatorii-divorturi-copii, caracteristici regionale si mondiale.

Natalitate-mortalitate: nivel, tendinte, categorii de tari-state cu nivel asemanator.Migratia: populatia nativa-emigranta-imigranta, structura pe etnii, structura rural-urban.Forta de munca: caracteristici, nivel, structura:repartizare pe categorii de venit: salar, plata pe ora, norma intreaga-jumatate de norma, propriul angajat, antreprenor;populatia: nivel, apta-inapta, activa ocupata-neocupata, pe sexe, pe etnii;structura populatiei pe sectoare si genuri de activitati.

Somaj: structura (conjunctural, sezonier, cronic), persoane care nu se regasesc in forta de munca, legatura forta de munca-PIB-venit, cheltuieli publice pt somaj;Investitii in resurse umane;Cererea potentiala si legatura cu populatia.Mediul economic:Integrarea economica-regionala;Directiile de dezvoltare a pietei interne
Relatia piata interna - piata regionala, mondiala;Puterea economica la nivel regional si mondial.

Sectoarele economiei: structura, nivel de dezvoltare pe ramuri
Agricultura: produsele principale: denumire, volum, valoare interna si pretul regional - mondial.Domeniul energetic: dezvoltarea, structura surselor: conventionale: combustibili fosili -gaze, petrol, carbune, nucleara, regenerabila: hidro, solara, eolana; rata si viteza de epuizare.Industria: structura: usoara-grea, prelucratoare-extractiva, productivitatea lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.