Tehnici promotionale in spatiul european

Trimis la data: 2010-07-07 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 75 Nota: / 10 Downloads: 7
Autor: Raluca Achim Dimensiune: 110kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Datorita transformarilor social-economice profunde pe care le cunoaste societatea actuala, precum si evolutiei spectaculoase a unui mediu din ce in ce mai dinamic, o organizatie cauta sa gaseasca noi solutii pentru a-si castiga o pozitie privilegiata in cadrul unei piete de referinta. In acelasi timp, consumatorii devin tot mai exigenti si mai doritori de a avea produse si servicii de calitate, care sa le ofere o satisfactie maxima. Consumatorii sunt mai bine informati si beneficiaza de avantajul tehnicilor de comunicare utilizate de catre anuntatori.

Competitia devine pe zi ce trece mai puternica, solicitand competitorilor o atitudine proactiva, capabila sa le confere o pozitie stabila pe piata, dar si in "mintea" consumatorilor. De aceea, notiunea de pozitionare a produselor/serviciilor capata noi semnificatii, astfel incat si tehnicile de comunicare alese de catre organizatie trebuie sa reflecte pozitionarea dorita de catre anuntator.

Dar, cel mai important va fi pentru reusita mesajului transmis, ca aceasta pozitionare aleasa sa fie comunicata publicului tintit in asa fel incat pozitionarea din perspectiva consumatorului sa coincida cu pozitionarea din perspectiva producatorului.

Datorita acestor aspecte, o organizatie constienta de importanta comunicarii, in general, si de marketing, in special, va depune toate eforturile pentru a comunica cu mediul sau extern cat mai eficient. Acest lucru nu poate fi infaptuit fara o comunicare in marketing.
Comunicarea in marketing reprezinta o componenta deosebit de importanta a activitatii de marketing a organizatiei, jucand un rol deosebit de semnificativ in realizarea obiectivelor politicii sale globale.

De aceea, specialistii in marketing vor cauta sa puna un accent deosebit in activitatea lor practica, pe aceasta componenta de baza a activitatii de marketing a unei organizatii moderne orientate catre piata.

Comunicarea cu publicul larg reprezinta un obiectiv urmarit de fiecare organizatie constienta de necesitatea acestei actiuni. Pentru a-si atinge acest tel este insa nevoie de gasirea cat mai eficiente si care, in acelasi timp, sa permita diferentierea fata de actiunile celorlalti competitori. Indiferent de tehnica aleasa, specialistii in marketing incearca sa construiasca un mesaj clar, credibil si atractiv, capabil sa capteze atentia publicului vizat.

Rolul mesajului este de a sustine deciziile de cumparare pe care consumatorii le vor lua in momentul in care doresc sa achizitioneze bunuri sau servicii. Mesajul creat trebuie sa fie unic, in sensul ca acesta va putea, prin unicitatea sa, sa diferentieze oferta anuntatorului de celelalte oferte existente pe piata. De aceea, atunci cand se creeaza un mesaj se va tine cont de continutul, structura si forma acestuia. Continutul mesajului se refera la elementele de atractie pe care acesta trebuie sa le contina pentru a atrage si convinge publicul tinta.

Mesajul poate fi construit pe baza unor:
- elemente de atractie de natura rationala, care sa evidentieze avantajele functionale pe care le ofera produsul promovat;
- elemente de atractie de natura emotionala, care sa trezeasca sentimente pozitive sau negative ce vor motiva achitizia produsului;
- elemente morale de atractie, care vizeaza sensibilitatea publicului, utilizate in special pentru sprijinirea unor cauze speciale.

Structura mesajului trebuie sa rezolve problemele legate de modul de concluzionare, daca acesta va fi lasat la indemana auditoriului sau va fi realizat de catre specialisti. Desigur ca in cazul unui public bine instruit se dovedeste a fi mult mai util a-l lasa sa concluzioneze singur.

De asemenea, argumentele prezentate pot fi unilaterale (se bazeaza pe atuurile produsului) sau bilaterale (se evidentiaza calitatile dar si lipsurile produsului). Ordinea prezentarii acestor argumente poate fi la inceputul sau la sfarsitul mesajului, in functie de ceea ce urmareste anuntatorul.

Forma mesajului trebuie sa fie cat mai convingatoare indiferent de mijloacele de comunicare alese. De aceea, se vor alege cu mare atentie titlul, imaginile si culorile utilizate in cazul presei, tonul si vocile in cazul televiziunii si al radioului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.