Test drept constitutional

Trimis la data: 2020-12-11 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: florin33 Dimensiune: 285kb Voturi: Tipul fisierelor: docx Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
TEME PENTRU PREGATIREA INDIVIDUALA
1. Enumerati Constitutiile care au fost adoptate in istoria constitutionala a statului roman
2. Evidentiati structura primei Constitutii scrise - Constitutia S.U.A. (1787)
3. Indicati textele din Constitutia Romaniei care consacra urmatoarele principii, dupa modelul:
4. Mentionati in ce situatii se adopta o noua Constitutie?
5. Indicati care sunt mijloacele de asigurare a suprematiei Constitutiei
6. Incadrati fiecare Constitutie pe care statul roman modern a adoptat-o intr-unul din tipurile cunoscute (concedata, pact, statut, conventie, referendara)
7. Indicati care sunt subiectii care au drept de initiativa de revizuire a Constitutiei in Romania, Franta, Italia
8. Evidentiati care sunt limitele de revizuire a Constitutiei prevazute de legile fundamentale ale Romaniei, Frantei si Spaniei:
9. Definiti notiunea de "constitutional conventions"
MODELE DE TESTE

1. Enumerati Constitutiile care au fost adoptate in istoria constitutionala a statului roman:

CONSTITUTIA LIBERALA DIN 1866;
CONSTITUTIA DEMOCRATICA DIN 1923;
CONSTITUTIILE COMUNISTE(1948, 1952, 1965);
CONSTITUTIA DIN 1991.

2. Evidentiati structura primei Constitutii scrise - Constitutia S.U.A. (1787)

"Noi, Poporul Statelor Unite, in vederea realizarii unei Uniuni mai stranse, asezarii dreptatii, asigurarii Linistii interne, inzestrarii pentru apararea obsteasca, promovarii Prosperitatii generale si asigurarii Binecuvantarilor Libertatii pentru noi insine si pentru Urmasii nostri, decretam si promulgam Constitutia de fata pentru Statele Unite ale Americii."

Preambulul Constitutiei S.U.A. nici nu recunoaste vreo putere, nici nu opreste vreo actiune; el doar explica motivatia din spatele Constitutiei. Este o declaratie de baza ce precede Constitutia. Preambulul, in special primele doua cuvinte (noi, poporul) este una dintre cele mai mentionate sectiuni ale Constitutiei. Sunt cu adevarat cele mai importante cuvinte din Constitutie deoarece arata ca aceasta nu vine de la un rege sau imparat, ci de la poporul insusi.

Expresia "noi, poporul Statelor Unite" este de o importanta singulara. Se prevede astfel ca puterea si autoritatea guvernamantului federal al Statelor Unite ale Americii nu vine de la mai multe state sau de la popoarele mai multor state, ci de la o entitate identificata ca fiind popor al Statelor Unite ale Americii, cu Constitutia servind ca un contract intre poporul S.U.A., multimea de state, si noua entitate creata: guvernamantul federal al S.U.A.

Dorinta fondatorilor era aceea de a asigura un sistem de echilibre si contraponderi intre puteri (Legislativ vs. Executiv vs. Judiciar).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.