Transmisii de date - enunturi de probleme

Trimis la data: 2009-01-08 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Carla Tanase Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
O sursa emite o secventa independenta de simboluri dintr-un alfabet de 5 simboluri A, B, C, D, E cu probabilitatile 1/4, 1/8, 1/8, 3/16, 5/16. Se cere entropia sursei. Codul Morse foloseste o secventa de puncte si linii pentru a transmite literele alfabetului (englez). O linie este reprezentata printr-un impuls de curent cu durata 3 unitati de timp, in timp ce pentru un punct durata este 1 unitate. Probabilitatea de aparitie a unei linii este 1/3 din probabilitatea de aparitie a unui punct. Se cere :
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Ce litera transmite cea mai mare cantitate de informatie ? Dar cea mai mica ?Care ar fi entropia unui text, daca literele ar fi alese indeAZpendent (nu e cazul real!).O imagine TV alb-negru consta din 525 linii. Fiecare linie are 525 pixeli, fiecare pixel avind 256 niveluri de gri. Se transmit 30 de imagini pe secunda. se cere viteza medie cu care aparatul TV transmite imaginea catre spectator.

Iesirea unei surse de informatie consta din 128 simboluri, 16 cu probabilitate 1/32 si restul de 112 cu probabilitatea 1/224. Sursa emite 1000 de simboluri pe secunda. Presupunind ca simbolurile se emit independent, se cere informatia medie a sursei.Un canal are matricea de zgomot:Sa se completeze matricea.Sa se calculeze entropia cimpurilor reunite H(X,Y) stiind ca alfabetul de intrare contine simboluri echiprobabile.Matricea probabilitatilor cimpurilor reunite a unui canal discret este:

Calculati capacitatea unui canal gaussian cu banda 1 MHz si raportul S/Z = 30 dB . In cit timp se va transmite pe acest canal 1 milion de caractere ASCII (de 8 biti) ?Un semnal analogic in banda 4 KHz e esantionat cu fE = 2,5 fN (fN = frecventa Nyquist), fiecare esantion fiind cuantizat pe 256 niveluri. Esantioanele se presupun independente. Se cere sa se determine :viteza sursei de transmisie a informatiei;
precizati daca iesirea sursei se poate transmite fara eroare pe un canal gaussian cu banda de 50 KHz si raportul S/Z = 23 dB;care ar fi banda necesara pentru o transmisie fara erori, daca raportul S/Z = 10 dB ?

Zgomotul masurat la iesirea dintr-un canal este de -40 dBm. Atenuarea pe linie este de 3 dB/km. Datele au fost emise cu -10 dBm. Determinati distanta maxima pe care se poate face transmisia daca la receptie se impune (S/Z)min = 10 dB. Dar daca se impune o marja suplimentara de siguranta de 6 dB?Determinati nivelul total al puterii transmise intr-un canal cu 0TLP= -13 dBm0 si puterea semnalului in mW in punctele: -3 TLP; -7 TLP.Se considera o sursa cu alfabetul X = (x1 x2 x3 x4 x5 x6 x7 x8) si probabilitatile p = (1/2 1/4 1/8 1/16 1/32 1/64 1/128 1/128). Se cere sa se analizeze eficienta si redundanta urmatoarelor coduri ale acestui alfabet: cod binar natural, cod Shannon-Fano, cod Huffman.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.