Unde

Trimis la data: 2010-04-25 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Anca Dinu Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Undele sunt perturbatii acre se propaga in spatiu prin intermediul unu camp electromagnetic(unde electromagnetice), camp al fortelor elastice(unde elastice), camp al fortelor de presiune(unde sonore).In cazul undelor transversale perturbatia are loc perpendicular pe directia de deplasare(unde electromagnetice), iar in cazul undelor longitudinale perturbatia este paralelea cu directia de deplasare(unde sonore)
Referate similare: Nu exista seminarii similare

In cazul undelor armonice plane viteza de faza este egala cu viteza de propagare.
Viteza de deplasare a diferitelor tipuri de unde:
1.c=aT/μ-viteza de propagare a undelor transversale in corzi
μ-masa unitatii de lungime
T-tensiunea din coarda
2.c=aF/ρ-viteza de propagare a undelor longitudinale in bare
F-modulul lui Yong
Ρ-densitatea barei
3.c=a(χP)/ρ-viteza de propagare a undelor longitudinale in gaze
χ=Cp/Cv-exponent politropic
P-presiunea gazului
Ρ-densitatea gazului

Interferenta undelor este fenomenul de suprapunere a doua sau mai multe unde care se propaga in spatiu independent una de cealalta(nu modifica proprietatile mediului)
Distanta dintre 2 ventre sau 2 noduri consecutive este d=x/2

Legile refractiei
Legea I-raza incidenta, normala in pct de incidenta si raza refractata se afla in aceleasi plane
Legea II-Intre unghiul de incidenta si unghiul de refractie exista relatia:
sin i/sin r=v1/v2
v1-viteza undei in mediul 1
v2-viteza undei in mediul 2

Coeficientul de reflexie notat R se defineste ca raportul dintre intensitatea undei reflectate si a celei incidente: R=I reflectata/I incidenta
Coeficientul de transmisie T de defineste prin raportul dintre intensitatea undei transmise si a celei incidente: T=I transmisa/I incidenta

Reverberatia sunetelor. Intr-un spatiu inchis(o incapere) pe langa sunetul direct care vine la receptor direct de la sursa ajunge la recptor si sunetul indirect venit prin reflexii. Timpul dupa care un sunet poate fi auzit chiar daca sursa este oprita se numeste timp de reverberatie. Acesta este o functie de parametrii incaperii(dimensiune, volum forma etc). se poate arata ca pt o incapere paralelipipedica timpul de reverberatie(τR)satisface relatia:
τR=0,16 V/αS
V-vol incaperii
S-suprafata totala a peretilor
α - coeficientul de absorbtie ce depinde de natura suprafetei peretilor

Intre 2 sisteme termodinamice avand temperaturi diferite caldura(energia termica) trece de la sist cu temperatura mai mare la cel cu temperatura mai mica. Daca temperature celor 2 sisteme ramane constanta un timp atunci transportul de caldura este stationar. Pt transportul de energie de la un sis la altul dinstingem 3 mecanisme:
1.conductia termica este fenomenul de conductie termica care se intalneste mai ales la solide si consta in transferal de energie prin intermediul oscilatiilor retelei(transport fononic) si al electronilor.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.