Viata morala a tinerilor

Trimis la data: 2015-02-20 Materia: Religie Nivel: Liceu Pagini: 28 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: ratiuadrian Dimensiune: 51kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Aceasta lucrare de atestat isi propune sa expuna viata in Hristos, dintr-o perspectiva morala, intr-un limbaj uzual, cu informati de actualitate. Continutul expune o gandire teologica, crestina, avand nadejdea ajutorului care il poate acorda aceasta lucrare tuturor crestinilor.
Lumea creata a fost dintotdeauna o realitate care, pe de o parte a fascinat omul, pe de alta parte l-a provocat sa o cerceteze, sa o exploreze. Pe masura ce fragmente ale ei erau cunoscute si explicate, natura devenea "o carte" deschisa pentru om. Ea a fost definita si redefinita pe masura ce era cunoscuta.1
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Odata cu apropierea noastra de Hristos, si trairea duhovniceasca alaturi de El, noua oamenilor ni se descopera pas cu pas adevarata cale a mantuirii. Morala vietii noastre se descopera prin Hristos, si cu Hristos alaturi de noi.
Principiul de baza al moralei este cel al binelui si raului - restul valorilor morale, sau virtutile, decurg din acesta. "Binele" inseamna aplicarea in practica a regulii: fa-i altuia ce ti-ar place sa-ti faca el tie (sau: ce iti faci si tie). Sau a regulii inverse: ce tie nu-ti place, altuia nu face.

Omenirea se confrunta cu o criza morala, care pune din ce in ce mai mult stapanire asupra comportamentului moral crestin al omului. In ultimul deceniu tinerii se confrunta cu o lipsa a moralei crestine, putini fiind cei ce vietuiesc pe principii crestine, tocmai pentru ca educatia morala crestina este indepartata de acestia prin diferite metode.
Educatoa morala a tinerilor societatii este absolut necesara, caci in lipsa ei , va aparea indepartarea de Hristos, si ca o urmare a indepartarii, lipsa posibilitati mantuirii.

Datoriile fata de Dumnezeu isi trag intreaga substanta, autoritate si importanta din relatia omului cu Dumnezeu. Relatia omului cu Dumnezeu este specificul Moralei crestine si prezinta o importanta centrala pentru intreaga vietuire, deoarece de aceasta relatie depind atitudinile morale precum si tinta spre care se indreapta eforturile omului pe drumul asemanarii cu Dumnezeu. Pentru om, Dumnezeu este o existenta personala presanta in sensul ca valoarea si sensul vietii isi au temeiul si tinta in Dumnezeu. Pentru om, Dumnezeu nu este o idee, ci existenta personala, iar relatia omului cu Dumnezeu este o relatie existentiala.

S-a spus ca relatia omului cu Dumnezeu constituie mai mult religia si ca relatia cu semenii si cu sine proprie constituie morala. Relatia omului cu Dumnezeu are aceeasi importanta centrala si pentru religie, dar si pentru toate compartimentele acesteia. Religia este raportarea omului la Dumnezeu si trairea acestei raportari pe plan intern prin sentimentul dependentei fata de infinit si prin acte externe (de credinta - cunoastere), acte morale (Morala) si acte liturgice (cultul). Religia insumeaza in continutul ei si doctrina si morala, dar si cultul. Este total neavenita obiectia ca numai de religie ar tine relatia omului cu Dumnezeu.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.